Femke Hogema werkte mee aan de Nederlandse editie van Profit First en helpt ondernemers om een gezond financieel beleid te voeren. “Je financiën zijn immers de thermometer van je bedrijf”. Grip op je geld en je boekhouding is daarom noodzakelijk. Maar niet altijd makkelijk. En dat geldt niet alleen voor bedrijven en ZZP’ers, maar voor iedereen die inkomsten en uitgaven moet managen.

Femke Hogema Podcast

Ik heb het met Femke echter niet alleen over het managen van je geldstromen of het opbouwen van je pensioen, maar ook over je houding en overtuigingen ten opzichte van geld. Financieel gezond zijn is namelijk onlosmakelijk met je mindset verbonden.

Bij mij ging het verleden nog best wel eens mis met geld: zo had ik enorme schulden en een bedrijf dat te weinig omzet draaide… we gaan met de billen bloot in deze aflevering!

Ik ben enorm fan van de Profit First methode en dit heeft een enorme ommekeer in mijn eigen bedrijfsvoering gezorgd en ik raad dit boek dan ook iedereen aan!

Daarom heb ik samen met Femke een leuke actie bedacht: ze geeft 2 exemplaren weg aan luisteraars van de podcast! Deel een screenshot van de podcast in je stories en tag mij daarin. Woensdag 27 maart kies ik er twee uit en maak ik de winnaars bekend.  

In deze podcast leer je:

  • Wat is een gezond financieel beleid?
  • Hoe manage je je geld zonder boekhoudkundige kennis?
  • Hoe wordt je financieel gezond?
  • Hoe kan je je relatie met geld verbeteren?
  • Wat kan een gezin leren van de boekhouding van een bedrijf?

Ik vond het heel erg mooi om te zien hoe Femke haar kracht als vrouw ook weet te benutten in een erg mannelijke wereld. Haar verhaal inspireerde me enorm en we hebben het ook over trots, succes, onze afkomst en ambities.

Ik vond het een super waardevolle aflevering en ik hoor graag in de comments wat jij ervan vond!

Bekijk

Luister

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Genoemde boeken

Profit First

Over Femke

Site: Financien voor ZZPers
Social: LinkedIn

Ook interessant:

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


Also published on Medium.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is naast vice-president van Twelve Waves ook online entrepeneur, auteur, psychologisch wetenschapper, podcaster en zowel in 2017 als in 2018 tweevoudig Europees kampioen kettlebellsport. Haar favoriete thema’s hebben een focus op zelfontplooiing en persoonlijk leiderschap.

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply