Femke Hogema over Profit First, financieel gezond zijn en je geld mindset

Femke Hogema werkte mee aan de Nederlandse editie van Profit First en helpt ondernemers om een gezond financieel beleid te voeren. “Je financiën zijn immers de thermometer van je bedrijf”. Grip op je geld en je boekhouding is daarom noodzakelijk. Maar niet altijd makkelijk. En dat geldt niet alleen voor bedrijven en ZZP’ers, maar voor iedereen die inkomsten en uitgaven moet managen

Ik heb het met Femke echter niet alleen over het managen van je geldstromen of het opbouwen van je pensioen, maar ook over je houding en overtuigingen ten opzichte van geld. Financieel gezond zijn is namelijk onlosmakelijk met je mindset verbonden.

Ik ben enorm fan van de Profit First methode en dit heeft een enorme ommekeer in mijn eigen bedrijfsvoering gezorgd en ik raad dit boek dan ook iedereen aan!

Bij mij ging het verleden nog best wel eens mis met geld: zo had ik enorme schulden en een bedrijf dat te weinig omzet draaide… we gaan met de billen bloot in deze aflevering.

In deze podcast leer je:

  • Wat is een gezond financieel beleid?
  • Hoe manage je je geld zonder boekhoudkundige kennis?
  • Hoe wordt je financieel gezond?
  • Hoe kan je je relatie met geld verbeteren?
  • Wat kan een gezin leren van de boekhouding van een bedrijf?

Ik vond het heel erg mooi om te zien hoe Femke haar kracht als vrouw ook weet te benutten in een erg mannelijke wereld. Haar verhaal inspireerde me enorm en we hebben het ook over trots, succes, onze afkomst en ambities.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Liefs,
Sjanett

Bekijk de podcast met Femke Hogema

Luister naar de Femke Hogema podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Over Femke

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis masterclass “Van Dromen naar Doen” (twv 59 euro) en start vandaag zelf nog met jouw eigen transformatie!
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef masterclasses en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol (oftwel, unfuckwithable) te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!


Also published on Medium.

Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap