Floris Wouterson over de essentie van goed en voldoende slapen en de effecten van slaaptekort

Floris Wouterson is Slaap Performance Coach en helpt ondernemers, atleten, high performers en mensen met een veeleisende baan om met slaap hun prestaties, humeur en levenskwaliteit sterk te verbeteren. Zijn motto is: change a little, change a lot every day.

We hebben het uiteraard over zijn #1 bestseller boek SuperSlapen, de effecten van te weinig slaap en hoe we het aantal uur dat we nodig hebben om te slapen onderschatten. Daarnaast praten we uitgebreid over de effecten van te weinig slaap op het cognitieve en fysieke vlak, over welke impact slaaptekort heeft op onze gezondheid zowel nu als op de lange termijn.

Sinds ik Matthew Walker bij de Joe Rogan Experience hoorde over slaap ben ik zelf behoorlijk veel bewuster bezig met een optimale nachtrust en dit gesprek met Floris bezegelde de deal: een goede 8 uur slaap per nacht is mijn #1 prioriteit (zelfs boven gezond eten, minder stressen of hard trainen)!

In deze podcast leer je:

  • Wat het aantal uur slaap is dat we nodig hebben om goed te kunnen functioneren
  • Wat een microdut is (en waarom dit anders is dan een powernap)
  • Waarom je met slaapproblemen niet meer moet gaan powernappen
  • Wat de effecten zijn van te weinig slaap voor je gewicht en gezondheid
  • Meer over snurken en slaapapneu
  • Hoe je kunt meten of je voldoende slaap hebt gehad en of deze kwalitatief goed was
  • Hoe je vaster, beter en dieper kunt gaan slapen
  • Meer over de verschillende soorten dromen en slaap
  • Over stralingen in je slaapkamer en waarom je alle elektronica je direct uit je slaapkamer moet banne

Floris vertelt dat het belangrijk is om zoek te gaan naar je natuurlijke slaapbehoefte, waar we soms een beetje vreemd van geworden zijn. Benieuwd waarom 8 uur slapen een mythe is? Luister dan absoluut deze podcast!

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Bekijk de podcast met Floris Wouterson

Luister naar de Floris Wouterson podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis masterclass “Van Dromen naar Doen” (twv 59 euro) en start vandaag zelf nog met jouw eigen transformatie!
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef masterclasses en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol (oftwel, unfuckwithable) te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!


Also published on Medium.

  • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link