Robert Koops over verslavingen, zelfafwijzing en angst. Over hoe een verslaving ontstaat en wat je eraan kunt doen om het verslavingspatroon te doorbreken

Robert Koops is eigenaar van de website De Verslaving Voorbij, een website die zich richt op de aanpak van overmatig drankgebruik.

We hebben een diepgaand gesprek over verslavingen en wat hieraan ten grondslag ligt. We gaan uitgebreid in op zelfafwijzing en angst over of we er wel mogen zijn. Over welke betekenis onze jeugd heeft in ons huidige leven en hoe het van belang is om dit te begrijpen om je verslavingspatroon te doorbreken.

In deze podcast leer je:

  • Wat is een verslaving?
  • Waarom drank je hoop lijkt te brengen
  • Waarom loslaten volgens Robert niet bestaat
  • Hoe je het verslavingspatroon kunt doorbreken
  • Wat is noodlijdendheid?
  • Wat is vergeven?
  • Wat is de dramadriehoek
  • Meer over de moed die vereist is voor zelfreflectie en grenzen stellen

We hebben het over vereenzaming en over leven met wat er is. Over de dramadriehoek en hoe we bezig zijn met het oogsten van applaus.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Bekijk de podcast met Robert Koops

Luister naar de Rober Koops podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis workshop “Transformatie in Actie” (twv 59 euro).
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef lezingen en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

  • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link